Apua valintaan

Etsitpä sitten laadukasta tulostetta, näyttelykuvaa tai sisustustaulua kotiin, meiltä löytyy sopiva ratkaisu.

Siirry kohtaan:

Tulosteet

Tulostepuolella tarjoamme Fine Art- ja Premium-valokuvia, sekä julisteita. Fine Art -paperivaihtoehtoja on kaksi, Premium-valokuvissa neljä ja julisteissa yksi.

Fine Art -valokuvat

Fine Art -paperit ovat ovat paksuimpia, happovapaita ja parhaalla säilyvyydellä olevia papereita, jotka sopivat erinomaisesti niin näyttelykuvaksi, sisustustauluksi tai myytäväksi. Fine Art -paperit ovat mattapintaisia, joten ne ovat herkempiä kosketukselle, kuten kaikki mattapaperit. Mattakuvia käsiteltäessä käsistä jäävä rasva näkyy kiiltävänä kuvassa, joten se erottuu helposti. Mattakuvien etu on se, että olipa valaistusolosuhteet millaiset tahansa, esimerkiksi taulun edessä suuri ikkuna, kuva näyttää aina yhtä hyvältä, sillä paperi ei heijastele yhtään.

Photo Rag on sileäpintainen paperi, jossa on lämminsävyinen pohjaväri. German Etching on tekstuuripintainen paperi, jossa on valkoinen pohjaväri.

Tuotesivulle

Premium -valokuvat

Premium -paperit ovat laadukkaita valokuvapapereita, jossa valittavana on kiiltävä, helmiäinen (puolikiiltävä) tai kaksi eri mattapaperia (lämminsävyinen tai valkoinen pohjaväri). Kiiltävät ja helmiäispintaiset paperit ovat muovipinnoitettuja, joten ne kestävät parhaiten käsittelyä, eivätkä ole niin herkkiä sormenjäljille, ja jos sormenjälkiä tulee, niitä voi varovasti pyyhkiä pois. Näissä papereissa on eloisimmat värit, mutta esimerkiksi seinälle sijoitettaessa valaistusolosuhteet on hyvä olla hallinnassa, sillä kiiltävä ja helmiäispinta heijastavat valoa, joten pahimmillaan kuvan kautta näkee ikkunasta ulos. Sopii hyvin esimerkiksi albumiin tai sellaisenaan esille laitettavaksi. Kehystettäessä suosittelemme helmiäis- tai mattapintaista paperia. Kiiltävä paperi toimii parhaiten sellaisenaan, pohjustettuna tai Nielsen-kehyksessä, jossa ei ole lasia.

Ilford Galerie Smooth Gloss on kiiltäväpintainen paperi, valkoinen pohjaväri. Ilford Galerie Smooth Pearl on helmiäispintainen (puolikiiltävä) paperi, valkoinen pohjaväri. Hahnemühle Photo Matt Fibre on mattapintainen paperi, lämminsävyinen pohjaväri. Epson Enhanced Matte on mattapintainen paperi, valkoinen pohjaväri.

Tuotesivulle

Julisteet

Julisteet ovat hyvä ratkaisu, kun etsitään edullista tulostetta.  Julisteiden säilyvyys ei ole yhtä hyvä kuin Premium- tai Fine Art -valokuvissa. Käytämme julistepaperina Ilford Studio Satin paperia, joka satiini (puolikiiltävä) muovipintainen paperi, joka ei ole erityisen herkkä sormenjäljille. Paperi on ohuehko, eli sen käsittelyssä täytyy olla taitosten suhteen varovainen. Näyttelykuvaksi tai myytäväksi suosittelemme Premium- tai Fine Art -valokuvia. Jos kuva on tulossa esimerkiksi valmiskehykseen, jossa on lasi tai akryyli, julistepaperi toimii hyvin.

Tuotesivulle

Näyttelyt

Pohjustus

Näyttelyihin teemme useimmiten alumiinikomposiitti- tai KAPA-pohjustettuja kuvia. Pitkäaikaisiin tai kiertäviin näyttelyihin suosittelemme alumiinikomposiittipohjustusta, joka on kestävämpi, eikä niin herkkä kolhuille. Alumiinikomposiitille pohjustetut kuvat sopivat hyvin myös myytäviksi, sillä pohjustusmenetelmä on museokelpoinen ja kuville voi taata erinomaisen säilyvyyden. KAPA-pohjustus on edullisempi ja kevyempi menetelmä, joka on hyvä ratkaisu lyhytaikaisempaan käyttöön. KAPA-pohjustetun kuvan käyttöikää voi pidentää kehystämällä pohjustetun kuvan esimerkiksi Nielsen-kehykseen, jolloin levyn herkät kulmat pysyvät suojassa.

Tuotesivulle

Kehystys

Näyttelyihin tehdään myös edellämainittuja Nielsen-kehystettyjä kuvia, joihin on saatavana halutessaan paspatuuri, eli aukkopahvi ja/tai lasi/akryyli. Paspatuurin vaikutelmaa voidaan jäljitellä myös pohjustamalla kuva-alaa isompi alue paperia, jolloin kuvan ympärille jää sopivasti paperin valkoista ”paspatuuriksi”. Etenkin Fine Art -papereita käytettäessä suosittelemme laittamaan kuvan esille ilman heijastavaa lasia paperin päällä, sillä heijastava lasi hävittää paperin pehmeän ja heijastamattoman pinnan.

Klikkaa kuva suuremmaksi. Mallikuvassa 40x60cm Premium-valokuva (Hahnemühle Photo Matt Fibre), jossa kuva-alan koko 30x45cm pohjustettuna KAPA-levylle ja kehystetty Nielsen-kehykseen. Kuvan ympärille jätetty paperia ”paspatuuriksi”. Mallikuvan kaltaisen työn hinta 84,90 €.

Tuotesivulle

Lisää tulossa…